lördag 13 mars 2010

De nya entreprenörerna finns både på internet och i politiken

Det har sagts många gånger. De nya entreprenörerna finns på internet, länk. Däremot är det lika sant att för att de ska få luft under vingarna krävs det att de har kontakt med industri och serviceentreprenörerna. Det är samverkan mellan dessa aktörer som kan skapa den stora kommersiella framgången.

De politiska partierna måste inse att om de ska lyckas måste man acceptera att alla inte tycker exakt lika. De nya medierna skapar en situation där man antingen måste ha väldigt klart definierade varumärken eller låta olika personer göra sin tolkning av ett partis program. Här ser vi effekterna av bloggar och andra sociala medier.

På den kommunala nivån blir det extra viktigt att låta politiken skapas tillsammans med väljarna. Det är inte en fråga om att presentera ett program för väljarna. Det är en fråga om att skapa ett program tillsammans med väljarna. Sedan är den stora utmaningen efter valet att genomföra programmet så att väljarna känner sig delaktiga.

På det lokala planet kommer vi att se fler av åsiktsentrepnörer. En del kommer att vara politiskt organiserade. Andra kommer att vara helt fristående. De politiska partiernas roll blir att säkerställa att det skapas resultat i samförstånd med väljarna.

Därför blir det än viktigare för Värmdöcentern att ha en levande dialog med Värmdös entreprenörer. Hos er finns både idéer och kompetens som kan berika Värmdöpolitiken

Andra bloggar: MÅRTENSSON

Inga kommentarer: