fredag 29 januari 2010

Fler entreprenörer i Värmdödebatten

Nu drar det ihop sig till årsmöte i Värmdöcentern. Det ska utses en styrelse. Det viktigaste är att årsmötet ska fastställa vem som ska stå på listan och på vilken plats. Tyvärr får man erkänna att just besluten om listor drar fram de sämre sidorna av många människor.

Icke desto mindre är det en viktig uppgift för ett politiskt parti. När jag ser på listan över kandidater till provvalet ser jag att det finns allt för få företagare med som kandidater. Det är synd. Centern står för entreprenörsskap och för att understryka den kopplingen krävs det entreprenörer på listorna. Om du känner dig manad att engagera DIg kan du ta kontakt med Värmdöcentern på mail: varmdocentern@gmail.com.

Årsmötet hålls den 8 februari med start klockan: 18.00 i kommunalhuset Skogsbo.

I den offentliga debatten engagerar sig allt fler entreprenörer. Mats Qviberg är en av dem som ofta diskuterar samhällsfrågor. Det är inte alltid som jag håller med honom, men pängen är att han engagerar sig.

En annan som engagerar sig är den dynamiske Norrköpingsredaren Percy Österström. På Österströms hemsida ser man att medarbetare och företag har engagerat sig för de lidande på Haiti, länk. Man ser honom på Almedalsveckan. Fokuset för är att skapa en mera miljömedveten rederinäring. Ett företag som använder cyberrrymden som kommunikationsmedel är kataloghusuppstickaren Antracithus. De har en blogg, länk.

Man skulle önska att fler företagare i Värmdö engagagerade sig mera aktivt i opinionsbildningen. I bloggosfären finns entreprenören L G Nilsson, länk. Olof Stenhammar engagerar sig i idrottssverige. Peder Wallenberg skrev en ilsken debattartikel för något år sedan. Annars är det ont om entreprenörer i Värmdödebatten.

Publicerat av

Stefan Mårtensson


Inga kommentarer: