torsdag 25 februari 2010

Från noll till tio miljarder

10 miljarder nedladdningar, det är antalet låtar som har laddats ned från Itune. Företaget som ligger bakom är naturligtvis Apple. Från noll till tio miljarder tog sju år.

Nya affärsmodeller för nya tider ska uppmärksammas och uppmuntras.
Staten däremot ska ge förutsägbara spelregler och inte leka affär.

Andra bloggar: MÅRTENSSON

tisdag 23 februari 2010

SAAB är nu Holländskt?

I går på eftermiddagen blev det klart. Spykers köp av SAAB är nu genomfört. Ett flertal medier berättar om detta länk, länk, länk.

En av de största vinnarna är näringsminster Maud Olofsson. Hon har motstått hårda påtryckningar. Trots detta har hon hållit på principen om att staten inte ska driva bilindustri.

Mona Sahlin däremot vinglar så fort statligt stöd eller ägande kommer på tal. Det kan gälla att köpa SAAB eller delar av Astra Zeneca. Det är inte lämpligt att utveckla vare sig SAAB-Sahlin eller Lo(s)ec.

Statens ska stå för ramarna och entreprenörerna för riskerna. Då säkerställer vi en sund och uthållig ekonomisk utveckling.

Andra bloggar: Värmdöcenterns blogg

Publicerat av

Stefan Mårtensson

söndag 21 februari 2010

Det krävs statlig budgetdisciplin och inte spenderbyxor ur krisen för att ta sig ur krisen

Nu börjar socialdemokraterna tala om hur man ska kunna köpa in sig i Astra Zeneca för att rädda forskningen i Södertälje. Tankarna framförs av ledande socialdemokrater i Stockholms län, länk.

Samtidigt ser vi att oron för om staterna ska klara sin åtaganden ökar. Staterna blir nästa krisbransch. Att i ett sådant läge spendera mer förefaller inte så klokt.

Sparsamhet är en fortfarande en dygd.


Mårtensson skriver mer om oron för Världens ekonomier.

söndag 7 februari 2010

Maud mot Mona i näringspolitiken

Centerns kommundagar i Göteborg är över. Nu borde fokus vara på hur trovärdiga de två huvudmotståndarna i näringspolitiken, Maud och Mona är.

Vems politik skapar flest jobb?

Andra bloggar: MÅRTENSSON, MÅRTENSSON,